HIGIÉNIKUSABB IRODAI ESZKÖZÖK ANTIBAKTERIÁLIS MŰANYAGOKBÓL

Az ICO antibakteriális termékcsaládja egyedi megoldás mindenütt, ahol a golyóstollat, ügyféltollat sok ember használja. Garantáltan csökkenti a fertőzésveszélyt, meggátolja a baktériumok terjedését.

Az ICO Antibakteriális termékeinek műanyag alkatrészei antibakteriális védelmet adó Biomaster ezüst-ionokat tartalmaznak (biocid hatóanyag: ezüst-foszfát üveg).

Az ezüstöt évszázadok óta használják a baktériumokkal szemben, gondoljunk csak az ezüst étkészletekre vagy az ivóvizes kancsóba dobott ezüst érmére.

Az ICO Antibakteriális írószerek és irodai kiegészítők bizonyítottan baktériumölő tulajdonsággal rendelkeznek, a felszínen megtelepedett kórokozók 24 óra leforgása alatt, 99,9% hatékonysággal elpusztulnak.

A BIOMASTER EZÜSTIONOK HÁROM LÉPÉSBEN FEJTIK KI HATÁSUKAT:

Az ezüst-ionok hozzátapadnak a sejtfalhoz meggyengítve azt, ezzel akadályozva a baktériumsejtek szaporodását, osztódását.

Az ezüst-ionok a baktériumsejtek energianyerését szabályozó enzimek működését zavarják és így meggátolják a sejtek energianyerését.

Az ezüst-ionok megszakítják a baktériumsejtek DNS-láncát, így megakadályozva a sejtek osztódását és új sejtek létrejöttét.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mennyire hatékonyak az ICO Antibakteriális termékeinél használt Biomaster ezüst-ionok?
Nagyon. Az ezüst-ionoknak köszönhetően bizonyítottan 99,99 %-ban gátolja a baktériumok szaporodását.

Az ICO Antibakteriális termékekben használt Biomaster ezüst-ion biztonságos?
Igen. Az ezüst-ionon alapuló „technológia” évszázadok óta ismert, káros hatása nincs. A Biomaster adalékanyag egészségügyi, élelmiszeripari és vízkezelési célokra is használt.

Az ICO Antibakteriális termékekben használt Biomaster ezüst-ion tesztekkel igazolt?
Igen, folyamatosan. A Biomaster ezüst-ion adalékanyag gyártóját (Addmaster (UK) Ltd.) az ISO minőségirányítási rendszere szerint auditálják.

Milyen hosszan tart az antibakteriális hatás?
Az ICO Antibakteriális termékek élethosszig kifejtik antibakteriális hatásukat, a Biomaster ezüst-ion adalékanyag nem kopik le, nem távolítható el a felületről, mivel a műanyag alkatrészek gyártása során véglegesen beépül a termékbe.

Okoz-e bármilyen más hatást a Biomaster ezüst-ion adalékanyag a termékekben?
Nem, nincs látható különbség, nincs se színe, se szaga, se íze.

Kifejti-e antibakteriális hatását antibiotikum-rezisztens baktériumokkal szemben is?
Igen. Bizonyítottan még az antibiotikum-rezisztens baktériumokat is elpusztítja.

Tartalmaz-e nanoanyagot a Biomaster ezüst-ion adalékanyag?
Nem, az ezüst-ionok nem nanoanyagok. A biocid hatóanyag az „ezüst-foszfát üveg” (silver phosphare glass). ECHA-listán a CAS-száma: 308069-39-8, amely jóváhagyott hatóanyag.