2020

Az ICO Zrt. külpiaci megjelenése

Az ICO Író- és Irodaszereket Gyártó és Forgalmazó Zrt. pályázatot nyújtott be külpiaci megjelenésük támogatására, mely pályázatot a Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatóságának vezetője döntése alapján támogatásra érdemesnek ítélt. A megítélt támogatás összege nettó 9 048 000,- Ft. A támogatás mértéke: 50%. A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.09.30. A pályázati azonosító: GINOP-1.3.1-15-2015-00296.

A projekt keretében sikeresen megvalósítottuk a termékeink külföldi piacra jutását, azaz „Egyéb m.n.s feldolgozóipari tevékenység” tevékenységünket fejlesztettük. A projekt keretében 2 kiállításon vettünk részt, ahol megismerhették az érdeklődők a céget és a termékeinket.

A Paperword kiállítás Frankfurtban több éves múltra tekint vissza. Jelenleg a világ legnagyobb író- és irodaszer, valamint feldolgozott papírtermékeket felvonultató vására. A Paperword 2016 kifejezetten szakkiállítás, melyet a világ minden országában meghirdetnek, így invitálva a széles körű szakmai közönséget. A Paperword 2016 kiállítás 6 csarnokban került megrendezésre az alábbi témakörökben: irodaszerek, iratrendezés, írószerek, csomagolóanyagok, iskolaszerek, határidőnaplók, feldolgozott papírtermékek, nyomtató-kellékek. A Düsseldorfban rendezett PSI 2016 kiállítás a reklámszakmában, Európa legnagyobb jelentőséggel bíró vására. A kiállítás időtartama 3 nap, az ICO Zrt. mind a 3 napon jelen volt. A kiállítás összesen 4 csarnokban valósult meg.

Az ICO Zrt. külpiaci megjelenése című projekt során, a cég külföldi piacra lépését segítette elő a világ két legjelentősebb író- és irodaszer vásárán való részvétellel, piackutatással, tolmáccsal, tanácsadással, illetve online megjelenés támogatásával.

A piackutatás magában foglalta a termék- és szolgáltatás elemzést, igény felmérést a célpiacokon, SWOT analízist, versenyképességi vizsgálatot. Az exporttevékenységük fejlesztése érdekében tanácsadást is igénybe vettünk. A honlap fejlesztésnek köszönhetően weboldalunk megújult, amellett, hogy a több nyelven is elérhetővé vált a honlapunkon, a felhasználói élmény is jelentősen javult.

A projekt megvalósítás által a jelenleg betöltött piaci szerepünk még biztosabbá vált, ami a meglévő munkahelyek megtartását eredményezi, illetve egyéb bővítéseket helyez kilátásba.